Platform Bio-Economie

Over PBE

PBE is de organisatie voor de bevordering van een duurzaam en maatschappelijk geaccepteerd gebruik van bio-grondstoffen in Nederland binnen een toereikend en stabiel beleids- en regelgevingskader.

PBE vertegenwoordigt bedrijven die actief zijn in de productie van bio-energie, in de verwerking en levering van biomassa grondstoffen en in de logistieke, infrastructurele en overige dienstverlening.

MEER OVER PBE

Energietransitie

Bio-energie is een onmisbaar onderdeel in de energietransitie. Het is het duurzame warmte alternatief voor aardgas, voorziet in regelbaar elektrisch vermogen en kan zelfs zorgen voor negatieve emissies.

Bedrijven

Platform Bio-Energie (PBE) verenigt de bedrijven die actief zijn in de bio-energie, duurzame biomassa grondstoffen en in de logistieke, infrastructurele en overige dienstverlening.

Vertegenwoordiging

PBE is daarmee een belangrijk platform voor het informeren en beschikbaar maken van feiten en cijfers over de sector. Ook vertegenwoordigt het de sector in overleg met de achterban.

Kennis en ervaring

De inzet van biomassa voor bio-energie productie is een eerste stap in de transitie naar een CO2-arme, circulaire en biobased economie.

Wordt ambassadeur van de Bio-Economie in Europa!

De Europese Commissie zoekt jonge ambassadeurs voor de Bio-Economie. Platform Bio-Economie is gevraagd om te helpen in het zoeken naar de juiste kandidaat!

https://platformbioeconomie.nl/2022/05/10/wordt-ambassadeur-van-de-bio-economie-in-europa/

#bioeconomie #ambassadeur #eu #europa #pbe

Onderzoekers vinden verbeterd proces om afvalhout om te zetten in brandstof

https://www.biomassafeiten.nl/2022/03/30/onderzoekers-vinden-verbeterd-proces-om-afvalhout-om-te-zetten-in-brandstof/

#biogrondstoffen #afvalhout #brandstof #biomassafeiten

Load More...

Laatste nieuws & evenementen

INDUSTRIAL POLYMERS NOW SUSTAINABLY MADE FROM LIGNIN

Among the many problems with plastic, it’s manufactured from a fossil resource. The BBI JU-funded EUCALIVA project has developed a sustainable alternative that grows on trees. Lignin is a natural polymer present in most plants. Since one of its main functions is stiffening, rigid plants such as trees generally contain large amounts. Humans have not traditionally valued…

Read more