Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online presentatie sectorstudie reststromen Spaanse tuinbouw

11 november 2021 @ 10:30 - 11:45

Welke kansen liggen er voor Nederlandse bedrijven op het gebied van tuinbouwreststromen in Spanje? En hoe benut u die kansen het beste? U krijgt op 11 november antwoord op uw vragen tijdens de presentatie van het marktrapport over reststromen uit de Spaanse tuinbouw.

In Spanje groeit de vraag naar kennis en producten die bijdragen aan een circulaire economie. Vergroening, verduurzaming en digitalisering zijn prioriteiten voor de Spaanse overheid. Dit biedt ook mogelijkheden in de tuinbouwsector.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Spaanse tuinbouw teelt elk jaar 20 miljoen ton aan groente en fruit op 800.000 hectare. Bij de productie en de verwerking ontstaan reststromen. Nederlandse kennis en technologie kan een bijdrage leveren aan het hergebruik van deze reststromen. Dit sluit aan bij de Nederlandse beleidsdoelstellingen voor het tegengaan van voedselverspilling en klimaatverandering en het implementeren van kringlooplandbouw.

Presentatie sectorstudie

Heura heeft een sectorstudie uitgevoerd over het hergebruik van organische reststromen uit de tuinbouw. Het gaat vooral om reststromen die voortkomen uit de verwerking van de tuinbouwproducten in de verwerkende industrie. De sectorstudie is uitgevoerd i​​​​​​n opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Madrid.

Wat komt aan bod?

Tijdens de presentatie hoort u de stand van zaken en ontwikkelingen in Spanje. Heura informeert u over het type reststromen, de Spaanse wet- en regelgeving, de verschillen per regio en de mogelijkheden. Een ondernemer deelt zijn/haar ervaringen in deze sector in het land. U hoort ook waarom de branche interesse heeft in Spanje. RVO vertelt welke ondersteuning Nederlandse bedrijven kunnen verwachten bij het verkennen of betreden van de Spaanse markt. Het rapport wordt na afloop gedeeld met de deelnemers aan het webinar.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor Nederlandse bedrijven met expertise over en ervaring met het hergebruik van organische reststromen uit de tuinbouw. Ook kennisinstellingen en brancheorganisatie worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

Programma

Welkom door Jan Versteeg – Nederlandse ambassade in Madrid
Presentatie van sectorrapport door Heura – José Guaita en Joan Ros
Waarom heeft de branche interesse in Spanje? Door Platform Bio-Economie – John Bouterse
Praktijkvoorbeeld: Peelpioniers – Kristiaan Tetteroo
Ondersteuning vanuit de overheid voor het benaderen van de Spaanse markt door Corka Scheeringa – Business Development Coach bij RVO
Vragen
Afsluiting door Nina Berendsen – Nederlandse Landbouwraad in Madrid

Aanmelden en kosten

Meld u aan voor dit webinar. Dit kan tot uiterlijk 10 november. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Meer weten?

Heeft u vragen over deelname aan het webinar? Neem dan contact op met:

Corka Scheeringa
Business Development Coach RVO
E: corka.scheeringa@rvo.nl

Heeft u inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met:

Landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Spanje
E: mad-lnv@minbuza.nl

Organisatie

Dit webinar wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Madrid.

Gegevens

Datum:
11 november 2021
Tijd:
10:30 - 11:45

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)