Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Donateursbijeenkomst Platform Bio-energie

11 december 2019 @ 13:00 - 17:00

Beste PBE donateur,

2019 zal mogelijk in de toekomst herinnerd worden als het jaar waarin de Energietransitie is gezaaid; Hopelijk ontspringt er iets moois uit, waarmee de komende generaties verder kunnen. Een breed verenigde bio-energiesector zou hier onderdeel van moeten uitmaken. Kennis, kunde en financiële draagkracht moeten zich nu gaan bundelen, willen we ook daadwerkelijk mee kunnen sturen. Met kerstmis voor de deur, nodigt het bestuur van PBE u van harte uit voor een speciale donateursbijeenkomst op woensdag 11 december van 13 – 15 uur op het idyllische kasteel Maurick in Vught.

Wij zouden graag met u van gedachten willen wisselen over de rol van biomassa in de energietransitie (Klimaatakkoord en onderzoekstraject van PBL/SER over de beschikbaarheid en duurzaamheid van biomassa) en over de toenemende negatieve publiciteit over biomassa als energiebron.

Daarnaast willen wij met u spreken over hoe wij de rol en organisatie van PBE als vertegenwoordigende organisatie van de bio-energie sector zouden moeten invullen. Kunnen wij met het huidige (beperkte) budget voldoende daadkracht ontwikkelen of moeten we de samenwerking met andere platforms zoals de NVDE verder uitbouwen?

De voorlopige agenda ziet er als volgt uit:

12.45 Inloop
13.00 Welkom
13.05 Bio-energie en de energietransitie : Uitwerking Klimaatakkoord, Duurzaamheid en publieke discussies, SDE++
13.45 Rol en organisatie van PB : Visie PBE op de energietransitie, Activiteiten van PBE, PBE organisatie en intensivering samenwerking andere branche platforms, PBE in 2020 en verder
14.45 Conclusies
15.00 Borrel met walking dinner in kerstsfeer
17.00 Einde

Graag ontvangen wij een bevestiging van uw aanmelding via bestuur@platformbioenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Ronald Zwart
Voorzitter PBE bestuur

Gegevens

Datum:
11 december 2019
Tijd:
13:00 - 17:00
Site:
https://platformbioeconomie.nl/

Organisator

Platform Bio-Economie
E-mail
bestuur@platformbioeconomie.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Maurick
Maurick 3
Vught, 5261 NA Nederland
+ Google Maps