Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Biogas-excursie naar Denemarken

28 november - 30 november

Van 28 t/m 30 november organiseert New Energy Coalition – met ondersteuning van Enterprise Europe Network, Platform Groen Gas en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) – een ‘Biogas excursie’ naar Denemarken. Tijdens de excursie maak je kennis met het “Deense model” voor biogas. Je doet nieuwe kennis op en de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden met nieuwe samenwerkingspartners en klanten.

Het Deense model
Van de Denen kunnen we nog wat leren! Een kwart van het gas in het Deense gasnetwerk is afkomstig van biogas en groengas installaties. Hiermee bewijst Denemarken dat biogas rendabel is in te zetten. Daar in Denemarken de focus meer ligt op de recycling van nutriënten in de landbouw, zijn er minder biogas installaties nodig. Hierdoor is er onder de lokale omwonenden meer draagvlak. In Nederland is het zo dat biogas zich heeft ontwikkeld tot hernieuwbare energiebron waar meerdere kleinere installaties voor nodig zijn. Hierdoor stuit men voor de grotere installaties juist op weerstand van de omwonenden. Nederland kan op het vlak van technologieën, wetgeving en het betrekken van de burger nog leren van het Deense model. Tijdens de excursie leer je hier meer over.

De 3-daagse excursie bestaat uit het bijwonen van presentaties van diverse Deense experts. Tijdens de presentaties wordt het Deense biogas-model besproken en wordt er dieper ingegaan op burgerparticipatie en draagvlak. Ook is er gelegenheid om 1-op-1 te spreken met potentiële partners en klanten tijdens de matchmaking-sessies.

Tijdens de excursie wordt een bezoek gebracht aan de grootste agrarische beurs van Noord Europa Agromek – de beurs waar biogas een prominente rol heeft. Als onderdeel van het beursprogramma zullen wij ook enkele biogasinstallaties bezoeken. Daarnaast gaan ze op site visit bij AU Foulum (n.t.b.). AU Foulum is de meest geavanceerde biogasinstallatie voor R&D doeleinden ter wereld.

Aanmelden uiterlijk 6 oktober 2022

Gegevens

Begin:
28 november
Einde:
30 november
Evenement Categorie: